Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-07-25 (onsdag)
kikärta kikärtor

Gott och nyttigt snacks som tar ca 35 minuter att tillaga. (+12 blöt-timmar.)

ca 1½ dl kikärtor, Risenta, “råa”
1 msk rapsolja
1 tsk salt
3 krm chili-pulver; “original chili spicemix”, Santa Maria, glasburk, 44 g
  1. Blötlägg kikärtorna ca 12 timmar så att de mjuknar och sväller. Torka väl.
  2. Blanda ca 2 dl kikärtor, olja och kryddor väl och strö ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta dem ca 20-25 minuter i 175-gradig ugn. Rör runt lite då och då.
  4. Låt svalna.

Sonen, 4 år: Ville inte smaka.
Dottern, 6 år: Knaprade glatt i sig några stycken.
Mamman: “Enormt goda. Vissa var mjuka och mumsiga, andra var hårda och knapriga. Variation förnöjer. Inte dumt alls.”
Pappan: “Njae, de var väl lite så där… Snygga, men inte så goda. Vissa var för hårda.”

Kommentar: Hade jag vetat att de skulle bli så goda så hade jag rostat mer än 2 dl kikärtor. De försvann snabbt.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se