Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-07-10 (tisdag)
oxbiffar vitlökskroketter

Trots att biffarna halverades blev de, till mammans förtjusning, ganska rosa.

3 st oxbiffar
salt, svartpeppar
1 förp. vitlökskroketter, 750 g, Felix
(ev. lite pommes strips, Felix)
salladblad, tomat, gurka
chilisås
ketchup
  1. Tillaga kroketterna i 225 grader i ca en timme. (Ligger de i en stor form i endast ett lager tar det betydligt mindre tid.)
  2. Tillaga ev. pommesen bredvid kroketterna. (Om man inte tror att kroketterna räcker till fyra pers.)
  3. Skölj och skiva grönsakerna.
  4. Stek oxbiffarna så de får fin färg och är lite röda i mitten. Krydda med salt och svartpeppar. Blir de för mörka för snabbt kan man lägga dem i folie och vänta på att värmen ska jämna ut sig.
  5. Servera oxbiffarna med kroketter/pommes, sallad och ev. chilisås/ketchup.

Sonen, 4 år: “Mums-filli-babba. Utsökt.” Tydligen mycket glad för rosa kött. Även kroketterna, pommesen, gurkan och ketchupen fick högsta betyg.
Dottern, 6 år: Smakade köttet, men var inte så imponerad. Åt dock kroketter, pommes, ketchup och tomat med mycket god aptit.
Pappan: ”Mycket mört kött. Mycket god mat.” Tyckte om det rosa köttet och åt även glatt av både pommes, kroketter, tomat, gurka och chilisåsen.
Mamman: ”Gott med mat man inte äter varje dag. Mycket mört och gott kött.” Skippade ketchup, chilisås och pommes. Allt annat åkte ner utan problem.

Kommentar: Köttet var mycket tjockt och trots att pappan, som skötte stekandet, försökte att få det genomstekt så blev det ganska rosa. Mamman och sonen, som vill ha köttet blodigt, var nöjda. Även pappan erkände motvilligt att det inte blev lika torrt som när det är helt genombränt.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se