Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-06-22 (fredag)
sill fläskfilé

För att minska risken att glömma köpa eller ställa fram något viktigt kommer här receptet på en enkel och god midsommarmiddag för hela familjen.

Nypotatis Fläskfilé (marinerad och grillad) Isbergssallad
Dill Caj P. allround marinad Tomater
Matjesill Bbq-salsa Cocktailtomater
Löksill (Köttbullar) Gurkor
Gräddfil (Grillkorv)
Vispgrädde Kaffegrädde Coca Cola
Gräslök Festis
Jordgubbar Öl
Vaniljglass Nubbe m.m.
Vispgrädde
Strösocker Zoégas

OBS! Tillåter inte vädret att grilla fläskfilén så bör man ha flytande Milda hemma att steka den i. Hittar man ingen fläskfilé till rimligt pris så går det lika bra med köttbullar och grillkorv till barnen och andra sillvägrare. Till kaffet är det bra om man även har mjölk och kaffefilter hemma. De som inte äter jordgubbar tar nog gärna strössel till glassen.

Sonen, 4 år: Åt väldigt mycket potatis, grädde, kött och även en del gurka åkte ner. Han smakade inte jordgubbarna, men åt en stor mängd glass med strössel.
Dottern, 6 år: Åt väldigt mycket potatis, gurka och tomat och lite kött. Sade att hon tyckte om jordgubbarna, men åt mest glass med strössel.
Pappan: Åt glupskt av allt utom sill-tallriken.
Mamman: Åt glupskt av allt.

Uppdaterad 2008-06-21:
I år uteslöt vi löksill, korv, köttbullar, fläskfilé och isbergssallad. I stället kompletterade vi listan med en jättegod matjesill i glasburk, grillad allroundmarinerad fläskytterfilé, crème fraîche-röra och en jordgubbstårta. Dessutom serverades vaniljglassen och strösslet ur våffelstrutar. Mycket lyckat.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se