Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-06-19 (tisdag)
kassler

Enkel vardagsrätt av kassler som tar ca 45 minuter att tillaga.

500 g kassler
cotelli, Kungsörnen (till 4 pers)
1 st gul lök
1½ st grön paprika
1 brk hela tomater i burk, 400 g
1-2 dl vatten
½ msk paprikepulver
1 st grönsaksbuljongtärning, Knorr
majskorn, frysta (till 4 pers)
  1. Putsa och dela kasslern i små tärningar.
  2. Skala och hacka löken grovt.
  3. Skölj och tärna paprikan.
  4. Fräs löken några minuter.
  5. Tillsätt kasslern och låt den fräsa med ett tag.
  6. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med ett tag.
  7. Tillsätt burken med tomaterna, vattnet, paprikepulvret och buljongtärningen.
  8. Dela varje tomat i ungefär tre delar.
  9. Låt puttra i 10-20 min beroende på hur mjuk man vill ha paprikan.
  10. Tillaga majskornen enligt anvisningarna på påsen.
  11. Servera kasslern med pastan, paprikesåsen och majskornen.

Sonen, 4 år: Äter glatt av både pasta och majskorn.
Dottern, 6 år: Äter lite av allt, men det är bara majsen hon tycker om.
Pappan: Sade inte mycket men åt som en häst. Godkänt m.a.o.
Mamman: “Mycket gott. Men har man kassler och paprika så ska det mycket till om man ska misslyckas.”

Favorit-i-repris-kommentar: Samma rätt som 06-05-29 förutom att jag bytte ut fusillin mot cotelli och serverade även majskorn till.

Pappan klagade innan på att fusillin ramlade av gaffeln, cotellin var snäppet bättre. Majskornen var också det en förbättring. Dels för att det var gott och passade till och dels för att sonen nu slapp att enbart äta pasta.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se