Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-12-27 (onsdag)
Grönpepparsås

Nästa nyårsafton blir fläskfilévarianten av detta recept huvudrätten på nyårsmenyn.

3 pkt bacon
4 port. Pommes Chateau, Felix
1 påse grönpepparsås, Blå Band
2 dl standardmjölk
½ dl vatten
4 port. haricots verts, Findus djupfrysta
  1. Tillaga potatisklyftorna ca en timme i 225 graders värme. Vänd och salta lite då och då.
  2. Knaperstek baconen.
  3. Låt haricots verts:en koka i 3 minuter, slå på 1 dl kallt vatten och låt de dra sig ca 5 minuter under lock innan du häller av vattnet och serverar dem.
  4. Vispa ner såspulvret i 2 dl mjölk och ½ dl vatten, koka upp och sjud 2 minuter under omrörning.
  5. Servera baconen med potatisklyftorna, grönpepparsåsen och haricots verts:en.

Sonen, 4 år: Äter mycket av bacon och potatis.
Dottern, 6 år: Tycker mycket om allt. (När hon bytt ut bönorna mot gula körsbärstomater.)
Pappan: “Det var jättegott, men bönorna passade inte in.” (Bönorna passade inte in eftersom han inte åt såsen. Därför fick han en blandad sallad till istället.)
Mamman: “Bacon är gott i vanliga fall och ännu godare så här.”

Kommentar: Enkel men lyxigt god middag som tar ca en timme att tillaga.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se