Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-11-24 (fredag)
Rädisesallad

Frisk sallad med krispiga rädisor.

2 st salladsblad
1/4 st gurka
några rädisor
en näve rostade solroskärnor, Risenta
(bröd och Lätta)
  1. Skölj, torka och bryt salladsbladen i mindre bitar.
  2. Skölj och skiva gurkan.
  3. Skölj rädisorna och skär dem i mindre bitar.
  4. Lägg upp sallad, gurka och rädisor i en skål.
  5. Strö över solroskärnorna.
  6. Om salladen ska ätas som ensamrätt rekommenderas att den serveras tillsammans med en god bit bröd.

Pappan: Tyckte om rädisorna, ställde sig frågande till solroskärnorna men verkade inte ha något emot dem.
Mamman: “Salladsblad och gurka är egentligen ganska tråkigt. Rädisorna och kärnorna livade upp det lite.”

Kommentar: Serverade salladen till en sås&potatis-rätt, men kombinationen var inte helt lyckad. Rädisorna tog över för mycket. Salladen fungerade bättre senare när jag endast tog en bit baguette till den.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se