Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-10-28 (lördag)
Dafgård

Test av 6 olika rätter. Dock inte testade samma dag.

Mor Jennys Kåldolmar (**)
“Kåldolmar med potatismos och kryddig skysås.”

Min kommentar: “Jag är inte så glad för kåldolmar men mosen här är fantastisk god. Kåldolmarna smakar som vanliga kåldolmar och såsen är det inget fel på.”

Texasbiff med Tomatsalsa (***)
“Biff av kryddig nötfärs med smakrik tomatsås. Bönor och friterad räfflad potatis.”

Min kommentar: “Biffen har ganska neutral smak medan tomatsåsen är relativt stark. Den räfflade potatisen, som har skalet kvar, är matigt goda fast har för lite salt. Bönorna smakar som bönor ska.”

Kebab Favorit (***)
“Kebabkryddade färsbiffar med klyftpotatis, vitlökssås och tomatsås.”

Min kommentar: “Stark rätt, vet inte om det är tomatsåsen eller färsen det är sting i, båda två smakar iallafall bra. Lite för lite salt på klyftpotatisen, som det annars var god. Vitlökssåsen var lite mysko till en början, god när man vant sig.”

Farmarbiff (****)
“Färsbiff med tärnad, friterad potatis, rödlök och skysås.”

Min kommentar: “Neutral och god färsbiff. Söt skysås som passar bra till de små mjuka potatis- och rödlöksbitarna. Detta är en av mina favoriter. Om man inte får ett exemplar där löken och potatisarna är alldeles för hårda, då är det inte lika skoj.”

Biff à la Mozzarella (*****)
“Färsbiff med Mozzarellaost, potatismos, mustig svamp- och rödvinssås, minimorötter och broccoli.”

Min kommentar: “Mycket god biff. Enormt god potatismos. Petar man bort svampbitarna (som det i vissa fall är för mycket av) så är även såsen god. Morötterna och broccolin är mjuka och söta, precis som de ska vara.”

Kalops (**)
“Klassisk kalops med bitar av nötkött, serverat med kokt potatis, röda och gula morötter.”

Min kommentar: “Det godaste här är den starka såsen och de små, söta och mjuka potatisarna. Nötköttet är ofta ganska torrt och senigt, men har god smak. Det blir lite tjatigt med morötterna, som ofta är ganska torra och sega.”

Sammanfattning: Mozzarellabiffen är helt klart bäst med sin enormt goda mos och smakrika biffar. God tvåa kom Farmarbiffen, pga den goda potatispytten och såsskyn. Sämst i testet var kalopsen, mycket p.g.a. ojämn kvalité. Ibland är köttet mycket gott, ibland torrt och nästan oätligt.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se