2006-09-09 (lördag)

Snabbt, gott och matigt till tre personer
5 st | tunnbröd |
Lätta (att bre med) | |
1/4 st | gurka |
ett blad | salladshuvud/isbergssallad |
3 skivor | kokt smörgåsskinka |
- Skölj grönsakerna och skiva gurkan.
- Bre ett tunnt lager med smör på tunnbröden.
- Lägg sallad, skinka och gurka på ett av bröden.
- Lägg endast skivad gurka på de resterande fyra bröden.
- Rulla ihop tunnbröden och hugg in.
Sonen, 4 år: Tycker om tunnbrödsrullar med enbart gurka, äter glupskt.
Dottern, 5 år: Även hon ratade skinkan och salladen och åt glatt av tunnbrödsrullen med enbart gurka.
Mamman: Den enda som tyckte om skinka och sallad. “Mycket gott. Detta kan jag äta oftare.”
Kommentar: Tacksamt med tunnbrödsrullar eftersom man kan stoppa ner det mesta i dem. Lätt att göra alla nöjda. Skoj!