2006-08-24 (torsdag)
Grytan tar ca 70 minuter att tillaga och räcker till många.
550 g | falukorv |
2 st | röda paprikor |
1 st | purjolök |
ca 1 kg | potatis |
400 g | krossade tomater |
2 dl | vatten (½ “krossadetomater-brk”) |
1 msk | tomatpuré, Slotts delikatesskryddad (eller annan) |
½ st | köttbuljongtärning |
½ krm | svartpeppar, malen, Kockens |
(ev. bröd) |
- Skölj, ansa och strimla paprikorna och purjon.
- Strimla falukorven.
- Skala potatisarna och skär dem i ganska tjocka skivor.
- Låt potatisarna koka ca 10 minuter.
- Blanda krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, vatten, svartpeppar, purjo, paprika och falukorv i en lagom stor kastrull. Låt koka i 10-15 minuter.
- Servera korvgrytan till de kokta potatisskivorna och ev. en bit bröd.
Sonen, 4 år: Vill ha paprika men vägrar äta den eftersom det finns sås och lök runt den. Äter dock lite potatis.
Dottern, 5 år: Smakar av allt men äter inte överdrivet mycket. Tyckte dock bäst om såsen, potatisen och korven. Blev förmodligen knappt halvmätt.
Pappan: Lyckligt(?) ovetande. Får senare rätten i sin matlåda.
Mamman: “God smak men lite enformig. Måste ha en smörgås till. Blir i så fall en väldigt uppskattad måltid… iallafall av mig.”
Kommentar: Rätten blir godast om potatisen blandas med grytan. Eftersom jag fryser in resterna så blir det bäst att hålla potatisen utanför vid tillagningen.