Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-06-12 (måndag)
Grillat

Årets första grillning kom sent men var mycket uppskattad.

7 st fläskkotletter
grillolja allround, Santa Maria
grillkrydda, Santa Maria
ca 23 st potatisar, medelsmå
flytande Milda
salt
ströbröd
½ st gurka
1 st Lätt crème fraiche Vitlök, Skånemejerier
  1. Torka och snitta kotletterna. Smeta in dem med grillolja och lägg i två plastpåsar. Häll i lite extra grillolja i påsarna innan du klämmer igen dem. Vänd runt dem lite då och då medan de väntar på att bli grillade.
  2. Skala potatisen och dela dem på längden.
  3. Lägg potatisen med snittytan nedåt och skär dem i ganska tunna skivor, men inte helt igenom.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i spisens ugnsform och pussla ner de 46 potatishalvorna. Pensla med lite flytande Milda, sätt in mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Ta ut dem några gånger och pensla och salta. Strö ströbröd över potatisarna när de nästan är klara.
  5. Ta upp kotletterna ur påsarna, krydda med grillkrydda och lägg på grillen, vänd någon gång.
  6. Skölj och dela gurkan i mindre bitar.
  7. Servera kotletterna m. hasselbackspotatis, vitlökssås samt gurka.

Sonen, 3 år: Åt stora mängder kött och potatis.
Dottern, 5 år: Åt stora mängder kött, potatis och gurka.
Pappan: Skippade såsen, var överförtjust i allt annat.
Mamman: “Mycket god mat, såsen var pricken över i:et.”

Kommentar: Grilla borde man göra oftare. Det tar lite mer än 1½ timme och alla blir mätta och glada.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se