Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-06-01 (torsdag)
Paprikor

Tar över två timmar att tillaga denna goda rätt men det är den värd.

450 g köttfärs
6 st gröna paprikor
1 stor gul lök, extremt finhackad
3 msk chilisås
1½ tsk salt
½ krm vitpeppar
3½-4 dl vatten
3 dl kokt, kallt ris
2 brk tomatsoppa, Findus (300g)
3 dl vispgrädde
ris (4 pers.)
  1. Koka riset. (Jag tar 7 dl okokt ris.) Strö ut 3 dl ris på ett fat så att det svalnar snabbt. Resten kan ligga kvar i kastrullen under lock och hålla sig varmt.
  2. Skölj, halvera på längden och rensa paprikorna.
  3. Förväll paprikorna några minuter i lätt saltat vatten. Ta sedan upp dem på hushållspapper.
  4. Finhacka löken extremt.
  5. Blanda färsen väl med lök, chilisås, salt och vitpeppar.
  6. Tillsätt vattnet och rör färsen slät. Blanda sedan i det kalla/halvljumna riset. Färsen ska vara ganska lös, så tillsätt ev. mer vatten.
  7. Ställ paprikorna i en smord ugnsform och fyll dem med färsblandningen. (De ska vara överfulla.)
  8. Blanda tomatsopporna och grädden. Häll den i bottnen av formen.
  9. Ställ in formen mitt i ugnen i 225 grader.
  10. Ta ut och ös paprikorna med såsen efter 15 minuter, efter ytterligare 10 minuter, efter 5 minuter samt efter ytterligare 5 minuter. Vid detta laget bör paprikorna vara färdiga.
  11. Servera paprikorna med riset (som förhoppningsvis fortfarande är varmt) och tomatsåsen.

Sonen, 3 år: Äter en hel del ris men vägrar att smaka paprikan.
Dottern, 5 år: Äter lite ris och lite sås. Smakade paprikan men tyckte inte om den.
Pappan: Mycket förtjust i maten.
Mamman: Tycker mycket om färsfyllda paprikor.

Kommentar: Ännu en rätt som bara föräldrarna tycker om. Det räcker iallafall till mer än en middag.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se