Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-06-16 (fredag)
Innanlår

Utöver potatisskalningstiden så tar det ca en timme att laga denna delikata rätt. (Överambitiös idag: tog två timmar allt som allt.)

5 st skinkinnanlår
  Piffi Allkrydda, Kockens
lite flytande Milda (till stekning)
ca 2 kg nypotatis
en nypa salt
1 knippe dillkvistar
1 knippe gräslök
1 pkt kaffegrädde
lite “broccoli, majs, ärtor”, frysta från Findus
  1. Krydda köttet med piffi och låt vila tills det är dags att steka.
  2. Skrubba nypotatisen och skär bort ev. skönhetsfläckar.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten med lite dillkvistar i ca 20 min.
  4. Skölj och klipp gräslöken i mindre bitar.
  5. Stek köttet i lite flytande Milda.
  6. Koka grönsakerna enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Servera skinkinnanlåren med nypotatis, kaffegrädde, gräslök och kokta grönsaker.

Sonen, 3 år: Tyckte om maten. Äter mycket kött, potatis och kaffegrädde.
Dottern, 5 år: Tyckte om maten. Äter mycket kött, potatis och majskorn.
Pappan: “Mums! Det här gjorde du bra.” Mycket nöjd.
Mamman: “Supermums!”

Kommentar: En av få rätter som hela familjen tycker om. Synd att det bara var mamman som var nöjd med grönsakerna. Bättre lycka nästa gång.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se