Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2009-03-30 (måndag)
kasslerpaj smulpaj

Smulig kasslerpaj med squash för två personer. Klar på ca en timme.

250 g kassler
1 st squash (ca 250 g)
2 st ägg
2 dl mjölk
½ tsk salt (ev. mindre om kasslern är väldigt salt)
ca 50 g smör
ca 1 dl vetemjöl
ca 3/4 dl riven ost
  1. Skölj, skiva och halvera squashen. Förväll bitarna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt de rinna av ordentligt.
  2. Strimla kasslern i tunna strimlor.
  3. Lägg kassler och squash i en ugnsform.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll det över kasslern.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 225 grader.
  6. Hacka samman smör, mjöl och riven ost till en smulig deg.
  7. Ta ut formen ur ugnen, höj till 250 grader, fördela smuldegen över äggstanningen och grädda seddan ytterligare ca 10 minuter. Pajen är klar när den har fin färg och är frasig.
  8. Servera kassler- och squashpajen med t.ex. en blandad sallad.

Sonen, 6 år: “Blää!” Han hade på förhand bestämt sig för att han inte tyckte om pajen, smakade en pytteliten bit och ratade den med en plågad min.
Dottern, 8 år: “Jag tyckte om det där vita… och kasslern.” Hon jagade runt på tallriken och åt upp all kassler och äggstanning. Pajskalet och squashbitarna lämnade hon kvar.
Pappan: “Alldeles för salt. Inget jag vill äta igen.”
Mamman: “Bortser man från att den var lite för salt så hade den en mycket god smak. Frasig och god.”

Kommentar: Originalreceptet på alltommat.se är beräknat till fyra portioner. Själv gjorde jag endast halva mängden eftersom jag misstänkte att pajen inte skulle mottagas med öppna armar av de flesta här hemma. Trots den lilla formen så både räckte det och blev över. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se