Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-05-26 (fredag)
Ananasschnitzel01 Ananasschnitzel02

Receptet är från ICA-kuriren från början. Här har jag lagt till och dragit ifrån lite.

4 st skinkschnitzlar (oklubbade)
salt
svartpeppar
3 brk ananasringar (á 220 g netto)
2 brk ananasspad (á 220 g netto)
3 dl vatten
2 msk maizenaredning, brun
1 knippe gräslök
ris (till 4 pers)

1. Koka riset.
2. Bryn köttet på båda sidorna och krydda det. Lägg upp köttet på ett fat.
3. Häll ananasspadet från två burkar (ca 1 3/4 dl) samt 3 dl vattnet i stekpannan. Häll i maizenan när det börjar puttra.
4. Lägg i köttet och ananasringarna från två av burkarna och låt puttra i några minuter.
5. Strö över rikligt med klippt gräslök och servera direkt.
6. Servera schnitzlarna med kokt ris, gräslöksås och ananas.

Sonen, 3 år: “Köttet var jättegott.” Äter av allt. Tar ananasen som inte varit med i stekjärnet.
Dottern, 5 år: Äter av allt. Även hon föredrar ananas direkt ur burk.
Pappan: “Jag älskar ananas.” Toppbetyg.
Mamman: “Väldigt gott. Mört kött med mycket (men inte för mycket) ananassmak.”

Kommentar: Ca 40 minuter tar denna mumsiga rätt att tillaga. (Pappans kommentar: “Det var ingen som sa blä om det, så det var ju rätt positivt faktiskt.”)

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se