Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2014-12-07 (söndag)
rischoklad risbräck julgodis

Rischoklad (eller risbräck som det även kallas) är en familjefavorit som tillagas året runt men speciellt till jul.

200 g Marabou mjölkchoklad
4 dl Vårgårda Ris (puffat, rostat ris)
  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält det över vattenbad eller direkt i en kastrull på väldigt låg värme. Rör ofta och låt inte chokladen bli för varm.
  2. Rör ner puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Bred ut massan på ett bakplåtspapper och låt stelna. (Eller klicka ut smeten i småkaks-/muffins-formar.)
  4. Skär chokladen i bitar. (Halvera ev. bitarna om formarna användes.)
  5. Förvara chokladen svalt.

Hela familjen: Alla tycker om detta chokladgodis som går snabbt att göra men som försvinner ännu snabbare, om man inte stoppar vissa familjemedlemmar.

Kommentar: Med tanke på hur gott detta julgodis är så är det inte helt fel att göra en dubbel sats när man ändå håller på. 🙂 Som vanligt så beror slutresultatet helt på vilken sorts choklad man använder, så det är bara att testa sig fram bland sina egna favoritchoklad.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se