Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-01-01 (måndag)
Dragonkyckling_01 Dragonkyckling_02

God och saftig kycklingfilé med mycket smak av dragon som tar ca 1 timme och 20 minuter att tillaga.

4 st kycklingfiléer
lite Grillolja allround, Santa Maria
lite Piffi Allkrydda, Kockens
4 tsk torkad dragon, Santa Maria
  1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
  2. Torka, putsa till och lägg filéerna med bottensidan upp på galler över en ugnssäker form.
  3. Pensla filéerna på en sida med grilloljan. (Eller häll oljan direkt på kycklingen och smeta ut det med händerna.)
  4. Krydda sparsamt med Piffi Allkrydda.
  5. Ta ca 2 tsk dragon, smula sönder det och strö ut det över kycklingen.
  6. Ugnsstek kycklingen ca 20 minuter mitt i ugnen i 175 grader.
  7. Ta ut filéerna och vänd dem.
  8. Upprepa proceduren (olja, krydda, 2 tsk dragon) och sätt in kycklingen mitt i ugnen igen.
  9. Låt kycklingen stekas i ugnen tills den är färdig, dvs ungerfär ytterligare 45 minuter.
  10. Serveras t.ex. med hasselbackspotatis, béarnaissås, minibaguetter och en blandad sallad.

Sonen, 4 år: Älskar kyckling och hasselbackspotatis. En av få rätter han inte har något att klaga på.
Dottern, 6 år: Tycker egentligen väldigt mycket om kyckling men den ligger i lä när det vankas hasselbackspotatis och körsbärstomater.
Pappan: Överöste kocken med beröm.
Mamman: “Mycket, mycket gott.”

Kommentar: Har man inte en enormt stor ugn, och kan stoppa in allt på en gång, så får man förbereda potatisen medan fågeln ligger i ugnen. Då tar det ungefär två och en halv timme att tillaga rätten.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se