Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-12-14 (torsdag)
Sjömansfalu

Enkel allt-i-ett-rätt baserat på falukorv som tar ca 1 timme att tillaga.

500 g falukorv
7 st potatisar, stora
2 st morötter, stora
1 st purjolök
4,5 dl vatten
1 msk senap
1 st köttbuljongtärning, Knorr
1 krm svartpeppar, grovmalen
  1. Skala och skiva potatisarna och morötterna.
  2. Koka upp och rör runt vatten, senap och peppar i en rymlig gryta med lock.
  3. Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 10 minuter.
  4. Skär, snitta, skölj och skiva purjolöken. Blanda ner i grytan, som får koka ett tag till.
  5. Skiva falukorven och lägg skivorna överst i grytan. Låt koka tills korven är varm och rotfrukterna är genommjuka.
  6. Servera eventuellt sjömansfalun med lingon och bröd.

Sonen, 4 år: Bjäbbar som vanligt. Han skär korven i bitar, men äter inget.
Dottern, 6 år: Tycker om allt utom löken, säger hon, men det syns inte på tallriken. Hon äter nästan ingenting.
Pappan: Detta är en av de få korvrätter som han tycker riktigt bra om.
Mamman: “Mumsigt för att vara korv.”

Kommentar: Receptet är hämtat ur Rabén & Sjögrens “Vår Kokbok” men jag har ökat på det lite så att det ska räcka till pappans matlåda dagen efter.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se