Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-01-05 (torsdag)
frasvåfflor med kallrökt lax och romsås våfflor med kallrökt lax och romsås

Ett mumsigt sätt att få använding av de sista bitarna kallrökt lax efter julen.

Enkla frasvåfflor:
100 g margarin eller smör
2 1/2 dl vatten
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Tillbehör:
kallrökt lax
romsås (se recept)
dillkvistar
  1. Grädda en omgång Enkla frasvåfflor: Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet.
  3. Tillsätt det avsvalnade matfettet.
  4. Värm upp våffeljärnet och smörj det med lite matfett till första laggen och därefter om det behövs till de övriga laggarna.
  5. Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler om de inte kan ätas nygräddade.
  6. Dela våfflorna i portionsbitar och toppa dem med romsås, lax och en dillvippa. Servera genast.

Mamman: “Mycket gott. Ett av mina favoritanvändingsområden för överbliven kallrökt lax. Våfflorna blir så mycket mer matiga än med sylt och grädde.”

Kommentar: Ovanstående våffelsmet ger ca 10 våfflor och är kanske i minsta laget om alla fyra i familjen är vrålhungriga. Om man däremot serverar våfflorna som ett litet mindre mål mat (med lax och romsås) eller dessert (sylt och grädde eller glass och chokladsås) så räcker de precis, i alla fall här hemma. 😀

Inte helt oväntat var det endast mamman som ville ha ovanstående kombination när den serverades den 27:e december, resten av familjen var ute efter ett lite sötare altenativ. Detta passade dock bra då vi även hade en hel del glass, chokladsås, grädde och sylt över sedan julfirandet. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se