Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2015-06-25 (torsdag)
råstekt potatis kidneybönröra

Resterna från fiskmiddagens barberquesås blev en bra grund till lunchens kidneybönsröra.

Råstekt potatis:
lite potatis
lite rapsolja och smör (att steka i)
lite salt
lite Piffi Allkrydda, Kockens
Sötstark kidneybönröra:
rester av BBQ-sås (se recept)
lite frysta ärtor
lite frysta majskorn
lite kokta kidneybönor (här: Zeta 190 g)
lite salt och svartpeppar
Tillbehör:
lite frysta vaxbönor
lite frysta haricots verts
  1. Råstekt potatis: Skala potatisarna och skär dem i små tärningar. Stek i lite smör och rapsolja tills potatisen är genommjuk och har fått fin färg. Krydda med Piffi och salt.
  2. Sötstark kidenybönröra: Tillaga babeque-såsen, se recept, eller ta fram en kastrull med rester av såsen.
  3. Lägg i lite frysta ärtor och majs, låt koka på svag värme under lock tills de nästan är klara.
  4. Tillsätt avrunna kidneybönor och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och valfria kryddor.
  5. Koka vaxbönor och haricot verts enligt anvisningarna på paketet
  6. Servera kidneybönröran tillsammans med de stekta potatisarna och de kokta grönsakerna.

Pappan: “Det här var ju faktiskt gott”, sade han förvånat. (Han hade hört barnens omdömen om såsen dagen innan och var tydligen beredd på det värsta.)
Mamman: “Inte dumt alls. Jag tycker fortfarande att såsen är lite väl söt för min smak, men det är likväl trevligt att alla rätter inte smakar likadant.”

Kommentar: Eftersom det blev ganska mycket kvar av barberquesåsen ena dagen, och vi försöker få användning av de mesta av våra matrester, så fick det bli en lite improviserad lunchrätt, och det blev riktigt lyckat…. i alla fall om ni frågar föräldrarna. 🙂

(Andra bloggar om: , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se