Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2014-06-13 (fredag)
sparris grillsparris grillgrönsaker

Gott tillbehör till grillmiddagen.

sparris
rapsolja
salt
peppar
  1. Knäck av den träiga delen av sparrisen. (Böj delen längst ner på sparrisen och arbeta dig uppåt. Den delar sig enkelt på det rätta stället.)
  2. Skala eventuellt sparrisens nederdel om det behövs. Låt toppen vara som den är.
  3. Lägg sparrisen på ett fat. Ringla över olja, salta och peppra. Vänd runt sparrisen.
  4. Grilla sparrisen några minuter på varje sida så att de får färg och blir lagom mjuka.

Pappan: “Ska man verkligen äta den ludna toppen? Resten var god i alla fall.”
Mamman: “Enkel att tillaga, nyttig och oerhört god. Tänk om all mat var sådan.”

Kommentar: Sparrisen är en ny bekantskap här i huset och hälften av familjemedlemmarna tyckte riktigt bra om den, så den lär bli ett återkommande inslag på middagsbordet. 🙂

Fotot längst upp till höger visar sparris, gul lök, röd paprika och tomat sekunderna innan de hamnar på grillen. Hur middagen blev i sin helhet ser ni här.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se