Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2011-01-17 (måndag)
skinkinnanlår mexskinka

Kryddiga skinkbitar med potatis och skysås. Klart på ca 50 minuter.

4-6 st skinkinnanlår
Chili Mexicansk grillkrydda, Kockens (eller annan mex-grillkrydda)
salt
smör/rapsolja (att steka i)
2 st gula lökar
1 st röd paprika
Skysås:
några dl vatten
1 st köttbuljongtärning
ev. extra salt
Tillbehör:
potatis
blandad sallad
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och skiva löken, skölj och skiva paprikan. Stek löken i lite smör. Tillsätt paprikan efter ett tag och stek tills allt är lagom.
  3. Samtidigt som löken steks: Putsa till och torka köttbitarna. Krydda dem med mexkrydda och salt på båda sidorna.
  4. Stek köttet i lite smör i ett annat stekjärn några minuter per sida tills det får fin färg. Tag sedan köttet ur stekjärnet.
  5. Koka ur kött-stekjärnet med lite vatten. Tillsätt köttbuljongtärningen samt ev. lite extra salt. Låt koka några minuter. Sila upp skyn strax innan serveringen.
  6. Servera mexskinkorna med kokt potatis, skysås, den stekta lök/paprika-blandningen samt sallad.

Sonen, 8 år: “Gott kött!” Ersatte den stekta paprikelöken mot hackad, rå paprika. Allt annat fick mer än godkänt.
Dottern, 10 år: Instämmer helt med sin bror.
Pappan: Tyckte om allt, t.o.m. köttet, trots att det inte smakade “Piffi” som det brukar.
Mamman: “Jättegott! Trevligt med lite nya smaker och väldigt gott med stekt lök och skysås för en gångs skull.”

Favorit-i-repris-kommentar: Detta var ytterligare ett sätt att tillreda ett skinkinnanlår på. Andra sätt där de serveras med kokt potatis hittar ni här: Skinkinnanlår med kokt potatis och brunsås och Skinkinnanlår med kokt potatis, KELDA gräddsås och purjolök.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se