Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2010-12-31 (fredag)
oxstek nötstek

Resterna från oxsteksmiddagen blir enkelt en god lunch.

kall, färdigstekt oxstek (se recept)
kokta, kalla potatisar (från gårdagens nötsteksmiddag)
färdig brunsås (från gårdagens nötsteksmiddag)
vispgrädde/mjölk/vatten (att ev. spä ut såsen med)
smör (att steka i)
salt och svartpeppar
Tillbehör:
valfri grönsak/sallad (här: sugarsnaps)
lingon
  1. Dela potatisarna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite smör på ett stekjärn. Salta och peppra.
  2. Häll upp såsresterna i en kastrull och värm försiktigt. Spä eventuellt med grädde, mjölk eller vatten och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär upp det kalla köttet i tunna skivor och servera dem tillsammans med stekt potatis, brunsås, någon grönsak samt en klick lingon.

Pappan: “Jättegott! Eftersom vi tog gelé i går så tar vi lingon till i dag. Passar bra vilket som.”
Mamman: “Svårt att tro att detta är rest-mat. Mycket gott. Skulle dock vilja ha en ordentlig sallad till.”

Kommentar: Har man inga kalla potatisar över så kan man servera det kallskurna tillsammans med potatismos och uppvärmd sås, vilket är nästan lika gott.

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se