Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2010-10-07 (torsdag)
kyckling pasta

God kycklingpastarätt som tar lite mer än en timme att tillaga.

3 st kycklingfiléer
lite Grillolja allround, Santa Maria
lite torkad dragon
Bacon- & paprikasås:
140 g bacon, i småbitar
lite rapsolja
1 st gul lök, grovhackad
1 st röd paprika, grovhackad
1 tsk paprikapulver
1 st hönsbuljongtärning, smulad
1 brk krossade tomater, à 400 g
Tillbehör:
Gnocchi, Barilla
valfri sallad
(ketchup)
  1. Tillaga kycklingen: Tina kycklingarna om de är frysta och dela dem i två jämntjocka delar på längden.
  2. Lägg kycklingarna i en ugnsform. Smörj in dem i grillolja och smula lite dragon över dem. Ugnsstek dem mitt i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter, tills de är genomstekta. Vänd dem efter ungefär halva tiden.
  3. Gör såsen: Stek baconbitarna i ett stort stekjärn.
  4. Tillsätt lök- och paprikehacket efter en stund. Häll på lite olja om det blir torrt. Låt fräsa några minuter.
  5. Tillsätt paprikapulver, buljongtärning och krossade tomater. Rör om och låt puttra några minuter under lock.
  6. Koka pastan: Koka upp rikligt med vatten, häll i lite salt samt pastan och låt den koka. (11 minuter om det är Barillas Gnocchi). Rör då och då. Häll av vattnet och servera.
  7. Servera kycklingfiléerna med pastan, pastasåsen och någon form av sallad.

Sonen, 8 år: Älskar pasta och äter massor av den med ketchup. Även en del kyckling och gurka åker ner.
Dottern, 9 år: Testade och tyckte om baconsåsen men åt inte så mycket av vare sig den eller pastan. Ugnskycklingen och gurkan var däremot väldigt uppskattad.
Pappan: Blandade pasta, sås och kyckling och åt med god aptit.
Mamman: “Detta var en lyckad rätt. Bacon ger verkligen en god smak åt såsen. Bäst blev det när man delade kycklingen och blandade ihop allt. Mums!”

Kommentar: I stället för att tillaga kycklingen i ugnen så kan man dela den i små bitar, steka den i lite olja på ett stekjärn, salta och peppra och sedan låta den puttra med i såsen ett par minuter. (Som synes på bilden så testade jag detta med några kycklingbitar.) Anledningen till att jag inte gjorde det med all kyckling är att pappan och barnen föredrar att kunna identifiera maten de äter. Därav den ugnsstekta kycklingen.

(Andra bloggar om: , , , , ,

Mat och Dryck bloggar Blogglista.se