Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2010-10-06 (onsdag)
fraspotatis nattamat

Mumsiga potatisskivor som passar bra till t.ex. en överbliven middags-kotlett. Klart på mindre än 40 minuter.

2 st bakpotatisar (beräkna 1 st/person)
lite rapsolja
lite salt
lite taco bordskrydda, Santa Maria
Tillbehör:
kalla tärningar av stekt kött, t.ex. skinkbiffar eller kotletter
blandad sallad
(ev. chilisås)
  1. Skala potatisarna och skär dem på längden i centimetertjocka skvior.
  2. Doppa skivorna i olja och lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Tillaga potatisarna mitt i ugnen i 225 grader tills de blivit mjuka i mitten, fått en frasig yta och fin färg, vilket tar ca 20 minuter. Vänd potatisarna en gång efter halva tiden.
  4. Ta ut potatisarna ur ugnen och salta/krydda med valfri krydda.
  5. Servera potatisskivorna som de är (som snacks) eller tillsammans med tärnat kött, sallad och en klick chilisås.

Pappan: Saltade sina potatisskivor endast på ena sidan och var väldigt nöjd med sin “natta-tallrik”.
Mamman: Använde både salt och tacokrydda, på båda sidorna. “Mycket gott. Tack vare att potatisarna är mjuka i mitten så blir de ganska matiga, trots att de med sin kryddiga och frasiga yta påminner en del om chips.”

Kommentar: Råstekta potatisar har jag alltid varit mycket förtjust i men det gamla sättet att tillaga dem på var inget skojigt alls. Numera använder vi bakpotatisar och tillagar dem i ugnen och då blir det ju genast mycket enklare.

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se