Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2010-09-11 (lördag)
fläskfilé hasselbackspotatis

En riktig festmåltid som blivit något av en familjefavorit.

1 st fläskfilé
Piffi Allkrydda, Kockens
potatisar, små
smör/flytande Milda (att steka i/pensla potatisarna med)
salt
(ev. ströbröd)
1 påse béarnaisesås, BlåBand
1½ dl vatten
30 g smör
diverse grönsaker till en blandad sallad
  1. Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor. Krydda båda sidorna med Piffi Allkrydda och låt de vila en stund innan de steks.
  2. Skala potatisarna och skär dem i ganska tunna skivor, men inte helt igenom.
  3. Lägg potatisarna i en ugnsform, pensla med lite smör eller flytande Milda, sätt in mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Ta ut dem några gånger och pensla och salta. Strö ev. ströbröd över potatisarna när de nästan är klara.
  4. Torka av köttbitarna lite lätt med hushållspapper innan de steks i lite smör i en stekpanna några minuter per sida.
  5. Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Förbered en blandad sallad.
  7. Servera de stekta fläskfilébitarna med hasselbackspotatis, béarnaisesås och en blandad sallad.

Sonen, 8 år: “Mums!” Är barnsligt förtjust i både fläskfilé och hasselbackspotatis. I grönsaksväg är det endast gurkan och paprikan som lockar medan såsen skippas helt.
Dottern, 9 år: Äter mycket och glatt av allt som serverades.
Pappan: Precis som sonen så hoppar han över såsen men njuter i fulla drag av allt annat, inklusive salladen.
Mamman: “En av mina favoriträtter. Detta skulle jag kunna äta oftare.”

Kommentar: Som kronan på verket så kan man ju göra sin egen béarnaisesås, se recept, men så ambitiös är det inte alltid man känner sig.

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se