Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2010-01-21 (torsdag)
lax ugnsmos

Rester av potatismos blir supergod i ugnen och blir klar samtidigt som laxen.

1-2 st laxfiléer, portionsbitar
potatismos (t.ex. överblivna rester från gårdagen)
1 st äggula
lite salt (till moset)
lite svartpeppar, malen (till moset)
lite citronpeppar (till laxen)
lite salt (till laxen)
1 st morot
1 st äpple, helst syrligt
  1. Tina laxfiléerna om de är djupfrysta.
  2. Tvätta, skala, råriv och blanda ihop moroten och äpplet. Låt vila i en skål med plastfolie över.
  3. Blanda potatismoset med äggulan och smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg laxfiéerna i en ugnsform. Strö på salt och citronpeppar.
  5. Spritsa moset i formen runt fiskarna.
  6. Sätt in formen mitt i ugnen i 225 grader tills moset fått färg och laxen är genomstekt, ca 20 minuter.
  7. Servera laxen tillsammans med potatismoset och den rårivna blandningen.

Mamman: “Mycket god lunch. Kanske kan man ha en sås till också men jag tyckte att det räckte med råkostblandningen, som blev riktigt saftig och god efter att ha dragit sig en stund.”

Kommentar: Överbliven potatismos är inte så skojigt att värma dagen efter men på det här sättet så blir det inte bara ätbart utan t.o.m. väldigt gott.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se