Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2009-04-23 (torsdag)
fisk fiskpinnar

Fiskmiddag som tar ca 45 minuter att tillaga.

400 g fryst torskfilé (halvtinad)
1 st ägg
ca 1 dl ströbröd
1 krm vitpeppar, malen
lite salt
potatis
romsås, se recept
½ st gurka
  1. Skala och koka potatisarna.
  2. Dela det halvtinade torskblocket i bitar på ca 2 cm.
  3. Blanda ströbröd och vitpeppar på en tallrik.
  4. Vispa upp ett ägg på en annan tallrik.
  5. Salta fiskbitarna lite lätt, rulla dem sedan i ägget och till sist i ströbrödsblandningen.
  6. Låt fiskarna steka några minuter i lite smör i ett stekjärn tills de är genomstekta och fått fin färg.
  7. Skölj och hacka gurkan och rör ihop romsåsen.
  8. Servera torsken tillsammans med pressad potatis, romsås och hackad gurka.

Sonen, 6 år: “Kycklingen var ganska god.” Åt en del fisk, som han visst tyckte smakade kyckling, samt potatis men var inte helt nöjd.
Dottern, 8 år: “Blä.” Smakade inte fisken och åt endast lite potatis.
Mamman: “Inte dumt alls. Speciellt såsen var väldigt god.”

Kommentar: Detta är ju samma recept som hemlagade fiskpinnar, som barnen älskade, fast med andra tillbehör. Tydligen var inte detta lika uppskattat.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se