Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-09-17 (onsdag)
pangasius fisk

Kokt pangasius (hajmal) med potatis och morötter på mindre än en halvtimme.

3 st portionsbitar Pangasius, Findus (4-5 portionsbitar/400 g-påse)
2-3 st potatisar, stora
2-3 st morötter, stora
lite salt
3-4 st kryddpepparkorn
(ev. en klick smör)
  1. Skala och tärna potatisarna.
  2. Skala och skiva morötterna ganska tunt.
  3. Låt morötter och potatis koka 5-10 minuter i lättsaltat vatten tillsammans med kryddpepparkornen och eventuellt en klick smör.
  4. Lägg därefter även i de frysta fiskbitarna och låt de koka med tills de är klara, d.v.s ca 5-6 minuter till.
  5. Servera fisken tillsammans med den kokta potatisen och morötterna. Eventuellt kan man använda lite av vattnet som sky.

Sonen, 6 år: “Wäää… det ser inte gott ut.” gnällde han till en början. Han smakade dock och tyckte tydligen om både fisken och potatisen. Han åt en hel del efter att han fått lite mjölk på sina potatisar. Kokta morötter tycker han däremot inte om, så han fick en rå i stället.
Dottern, 7 år: Även hon var negativ till maten och åt endast lite potatis och knaprade på en rå morot.
Mamman: “Morötterna smakar morötter, fisken smakar fisk och potatisen smakar potatis. Inga extrasmaker alls. Lite tråkigt men gott.”

Kommentar: Här kommer råvarornas riktiga smaker fram, utan en massa extrakryddor. Trots att det kan kännas lite tråkigt så skadar det nog inte att påminnas om dem lite då och då.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se