Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-08-24 (söndag)
snitzel

En vanlig fläskschnitzel gör sig alldeles utmärkt på grillen.

3 st grillschnitzlar (även kända som fläskschnitzlar)
lite Grillolja allround, Santa Maria
lite Grillkrydda, Santa Maria
1 påse potatiskroketter, Felix 800 g
lite salt
lite Piffi Allkrydda, Kockens
1 påse béarnaisesås, BlåBand
1½ dl vatten
30 g margarin
broccolibuketter, frysta, Findus
  1. Smörj in schnitzlarna med grillolja och krydda dem med grillkrydda. Låt dem ligga och dra sig några timmar i kylen. Vänd några gånger och låt dem ligga i rumstemperatur i ca en halvtimme innan de grillas.
  2. Stek kroketterna i en ugnsform/långpanna i mitten av ugnen i 225 grader i 20-40 minuter. Rör om några gånger, salta försiktigt och krydda eventuellt med lite Piffi.
  3. Grilla schnitzlarna några minuter per sida, tills de är klara rakt igenom.
  4. Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
  5. Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Servera grillschnitzlarna tillsammans med kroketter, béarnaisesås och broccolibuketter.

Sonen, 6 år: Tyckte om allt utom broccolin. Mycket nöjd.
Dottern, 7 år: Tyckte väldigt bra om allt utom köttet.
Pappan: Tyckte om köttet och broccolin, men hade nog föredragit något annat i stället för kroketter till.
Mamman: “Mycket gott. Köttet blev mört och fick en fin grillsmak. Dessutom så gjorde tillbehören att det smakade ännu bättre. Mer än godkänt.”

Kommentar: Klubbade fläskschnitzlar brukar man kunna hitta billigt, så det var trevligt att se att de passade så bra på grillen. Synd att grillsäsongen snart är över.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se