Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-08-13 (onsdag)
skinkgrytbitar grytbitar

Billig och god middag på 40 minuter.

400 g skinkgrytbitar
1 st gul lök
flytande Milda (att steka i)
Grillkrydda, Santa Maria
potatis (till 4 pers.)
2-3 st morötter
4 dl vatten
ca ½ st köttbuljongtärning, Knorr
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Klipp grytbitarna till små munsbitar.
  3. Skala och skiva löken ganska tjockt. Fräs i stekpanna och lägg sedan upp på fat.
  4. Stek de små skinkgrytbitarna i stekpannan tills de nästan är genomstekta. Tillsätt löken, krydda rejält med grillkryddan och blanda. Låt steka ett tag till.
  5. Tillsätt vattnet och buljongen och låt puttra några minuter.
  6. Skala och råriv morötterna.
  7. Servera grytbitarna med kokt potatis, skysås och rårivna morötter.

Sonen, 6 år: “Detta tycker jag om!” utropade han glatt. (Han menade dock inte själva rätten, utan pressad potatis.) Åt mycket pressad potatis samt lite kött och morötter.
Dottern, 7 år: Ville tvunget ha pressad potatis till och åt mycket av det och skyn. Fick även ner några köttbitar och en del rivna morötter.
Pappan: “Jag är inte så glad för sådant kött. Tycker det är menlöst, men det gick att äta.”
Mamman: “Mmm… en av mina favoriträtter!” T.o.m. jag gick över till pressad potatis. Det var faktiskt godare så.

Kommentar: En förbättrad version av en gammal favorit: Att en sådan enkel sak som att tillsätta lite buljong kan göra en sådan skillnad. Ibland kan skinkgrytbitarna bli lite urvattnade, men buljongen löste tydligen det problemet.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se