Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-06-20 (fredag)
rödspätta rödspättafilé

Ca en timme tar det att laga denna mycket goda fiskrätt.

ca 4 st panerade rödspättafiléer, frysta, Royal Greenland
lite flytande Milda (att steka i)
lite färskpotatis
1 påse “Klassisk fisksås”, Blå Band
1½ dl vatten
1 dl mjölk
25 g smör eller margarin
några broccolibuketter, frysta, Findus
½ st citron
  1. Skrubba och koka nypotatisen.
  2. Stek spättorna gyllenbruna i stekpanna i lite flytande Milda på medelvärme. (Tar lite längre tid än det står på förpackningen.)
  3. Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
  4. Tillaga såsen enligt anvisningarna på paketet.
  5. Tvätta och klyfta citronen.
  6. Servera rödspättafiléerna med nypotatis, kokt broccoli, citronklyftor och fisksås.

Sonen, 5 år: Har lärt sig att tycka om rödspätta (åt nästan en hel) men äter den med potatis, kaffegrädde och gurkskivor.
Dottern, 7 år: Älskar rödspätta och äter den med potatis, broccoli och gurka. Såsen smakar hon men tyckte att den var “som godis… för söt”.
Mamman: “En mycket god fiskmiddag. Passade väldigt bra med färskpotatis, broccoli och citron till rödspättan. Såsen smakade inte så mycket, men fyllde sin funktion.”

Kommentar: Jätteroligt att även sonen har börjat att tycka om rödspätta. Sakta men säkert så ska jag nog lyckas smussla in lite fler fiskar. 🙂

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se