Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-01-30 (onsdag)
bakpotatis

God lunch till fyra personer på lite mer än en timme.

ca 8 st potatisar, stora icke-bakpotatisar
4-6 st kotletter
lite flytande Milda
lite salt
lite Piffi Allkrydda, Kockens
några salladsblad
1 st gurka
några tomater, olika sorters
smör
salt
hackad gul lök
kaffegrädde
  1. Tvätta potatisarna, stick dem med en sticka och sätt in dem mitt i ugnen på galler i en ugnsform i 200 grader ca 1 timme.
  2. Skölj av kotletterna och låt de ligga framme i rumstemperatur ett tag innan de ska stekas. Klipp bort benen och snitta fettranden.
  3. Stek kotletterna, i lite flytande Milda i ett stekjärn, några minuter på varje sida tills de är genomstekta. Salta och krydda med Piffi.
  4. Skölj och dela grönsakerna i mindre bitar.
  5. Hacka löken till bakpotatisarna.
  6. Servera kotletterna tillsammans med de bakade potatisarna (som var och en får fylla med hackad lök, salt, kaffegrädde och/eller smör) samt salladen.

Sonen, 5 år: Väldigt förtjust i allt utom salladsbladen och tomaterna.
Dottern, 7 år: Mycket glad för bakad potatis, t.o.m. köttet tyckte hon om idag. Kaffegrädden och salladsbladen hoppade hon dock över.
Pappan: Tycker om maten, men klagar på att det var lite för pilligt med de små potatisarna.
Mamman: “Enkelt att laga och mycket gott!”

Kommentar: Att köpa stora, vanliga potatisar blir betydligt billigare än att köpa riktiga bakpotatisar. Det blir kanske lite plockigare, men smakar lika gott.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se