Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-01-11 (fredag)
pinklax laxfilé

Ca 50 minuter tar det att tillaga denna mycket goda fiskrätt.

1 st/pers. fryst Stillahavslax i portionsbitar (pinklax), Findus 450 g
flytande Milda (att steka i)
citronpeppar, Santa Maria
potatis (till så många som ska äta)
½ brk Crème Bonjour Cuisine Schalottenlök & gräslök
1 st gurka
1 st citron
  1. Tina laxfiléerna.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Torka av laxen och krydda med citronpeppar.
  4. Stek fiskarna i lite flytande Milda i en stekpanna, ca 5-6 minuter per sida.
  5. Skölj gurkan och hacka den i små bitar.
  6. Tvätta citronen ordentligt och skär upp den i klyftor.
  7. Tag upp laxfiléerna, stäng av plattan och rör ner ½ brk crème bonjour cuisine i pannan. Låt sedan såsen puttra ihop ett litet tag under omrörning.
  8. Servera laxfiléerna med kokt potatis, sås, gurkhack och citronskivor.

Sonen, 5 år: Smakade laxen men gav den betyget “sådär”. Åt köttbullar, potatis, kaffegrädde och gurka.
Dottern, 6 år: “Den var god ett tag… men inte nu mer.” Inte heller hon var så förtjust i laxen. Åt mest potatis, gurka och citron.
Mamman: “Mycket god fisk. Först tyckte jag att såsen var för syrlig, men jag vande mig. Inte dumt alls.”

Kommentar: Jag har läst att fiskar inte enbart får kallas för Stillahavslax eftersom det är ett gruppnamn och inte en laxart. Det låter dock mumsigare än pinklax, som är av en sämre kvalité än den riktiga. Detta märkte jag dock inte eftersom den höll ihop bra och smakade gott. Ett bra köp.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se