Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-11-07 (onsdag)
ugnsrostade grönsaker

Enkelt recept på goda, ugnsstekta grönsaker. Klara på ca 50 minuter.

8-10 st potatisar
3 st morötter
1 st röd lök
1 st gul lök
1 st zucchini
—–  
(raps)olja
salt
svartpeppar, malen
  1. Skala och skär potatisen i klyftor.
  2. Skala och skiva morötterna.
  3. Skala lökarna och skär dem i klyftor.
  4. Skölj och skiva zucchinin i ca 1½ cm-tjocka skivor och halvera dem.
  5. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och häll på lite olja och krydda med salt och peppar. Blanda väl.
  6. Stek mitt i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Rör runt några gånger under tiden.
  7. Servera de ugnsrostade grönsakerna till en bit kött och någon slags sås.

Sonen, 5 år: “God potatis… men jag vill inte ha.” Åt nästan bara kött och en halv, rå morot som han fick knapra på vid sidan om.
Dottern, 6 år: “Det var jättegott, mamma!” Hon åt en hel del potatis, kött, bbq-sås, chilisås och lingon. Även hon gnagade glatt på en rå morot. Zucchinin, löken och moroten som varit inne i ugnen tyckte hon däremot inte alls om.
Pappan: “Ni är så gnälliga alla tre.” sade han medan han öste upp en extra portion. Tyckte om allt och tog lingon till.
Mamman: “Bortser man från zucchinin, som denna gången var lite besk, så var detta jättegott. Passade bra ihop med kotletten och bbq-såsen.”

Kommentar: Nästa gång får jag ta extra mycket potatis, eftersom det var det enda som barnen åt av. Fungerade dock bra att ge dem vars en rå morot vid sidan om.

Till de ugnsrostade grönsakerna/rotfrukterna hade vi stekta kotletter och fritt val mellan Knorr bbq-sås, chilisås och lingon.

Se även: Ugnsstekta grönsaker i chilimarinad

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se