Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-06-14 (torsdag)
sås lök paprika

Receptet ger en god sås och söta grönsaker och tar ca 30 minuter att tillaga.

1 st gul lök
1 st gul paprika
lite rapsolja (att steka i)
5 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
3 msk maizena
(salt, vitpeppar)
  1. Skala och skiva löken.
  2. Skölj, rensa ur och skiva paprikan.
  3. Fräs lök och paprika i lite olja tills de blir mjuka men inte får färg.
  4. Häll i vattnet och låt det koka upp.
  5. Smula i buljongtärningen och låt det puttra ett litet tag.
  6. Blanda i maizenan och låt puttra någon minut till.
  7. Smaka ev. av med salt och vitpeppar.
  8. Servera såsen och grönsakerna till potatis- och kötträtter.

Sonen, 4 år: Smakade faktiskt såsen, men tyckte inte om den.
Dottern, 6 år: Både smakade och tyckte om såsen, iallafall till en början. “Rätt så god, men en portion räcker.”
Pappan: “Den slank igenom. Godare än vad jag trodde det skulle vara. Hade inga större förhoppningar.”
Mamman: “Söt, god sås och söta grönsaker. Trevligt att kunna variera så att det inte alltid är kaffegrädde till nypotatisen.”

Kommentar: Först hade jag tänkt att stoppa i köttet i lök- och paprikesåsen, därför hade jag tagit fram köttbuljongen. Men innan jag var klar så hade jag bestämt mig för en annan sorts kött och därför blev grönsakerna ensamma i stekjärnet, men buljongen åkte med ändå.

Borde kanske vara grönsaksbuljong, men detta blev bra så det använder jag i fortsättningen också. Är inte så glad för grönsaksvarianten i vilket fall som helst.

Vi hade nypotatis och kotletter till detta, vilket passade utmärkt. Det fanns de som även hade en klick svartvinbärsgelé bredvid och lite piffi-all-krydda på potatisen. Passade tydligen det också.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se