Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-04-14 (lördag)
rödspätta rödspättafilé

Snabb, enkel och god fiskrätt som endast tar 20-30 minuter att tillaga.

ca 4 st panerade rödspättafiléer, frysta, Royal Greenland
lite flytande Milda (att steka i)
1 påse pulvermos, ICA
8 dl vatten
några cocktailtomater
  lingon
  1. Stek spättorna gyllenbruna i stekpanna i lite flytande Milda på medelvärme. (Tar lite längre tid än det står på förpackningen.)
  2. Koka upp 8 dl vatten, blanda i mospulvret, vispa.
  3. Skölj och halvera tomaterna.
  4. Servera rödspättafiléerna med mos, tomater och lingon.

Sonen, 4 år: Vill inte smaka.
Dottern, 6 år: Konstaterar stolt att hon verkligen tyckte om spätta. Åt nästan en hel fisk samt mängder med mos, lingon och tomater. (Det var tack vare henne som jag köpt hem rödspättan eftersom hon påståod att hon ätit spätta i skolan och tyckte om det.)
Mamman: “Det var så länge sedan jag ätit rödspätta att jag hade glömt hur gott den smakar. Ser ut som en utbankad fiskpinne men smakar helt annorlunda. Mycket god rätt som vi kommer att ha fler gånger.”

Kommentar: Äntligen har vi hittat en fiskrätt som iallafall två i familjen tycker om. Nästa gång kanske sonen också vill smaka.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se