Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-01-16 (tisdag)
Riddare

Smaskigt mellanmål till två barn som tar 20-25 minuter att tillaga.

4 skivor formfranska
1 st ägg
1½ dl standardmjölk
2 msk vetemjöl
lite flytande Milda
lite strösocker
  äppelmos
  jordgubbssylt
  1. Vispa upp ägget.
  2. Blanda i mjölet och lite av mjölken. Vispa tills smeten blir klumpfri.
  3. Blanda i resten av mjölken.
  4. Vänd runt brödbitarna i smeten ett tag och låt de bli mjuka. Blir bäst med lite äldre bröd, men inte för gammalt. Får ligga i ett tag extra för att riktigt mjukas upp.
  5. Stek brödbitarna några minuter på varje sida på medelstark värme, tills de är gyllenbruna.
  6. Lägg upp dem på tallrikar, strö lite socker över dem och servera med äppelmos och/eller jordgubbssylt.

Sonen, 4 år: Var först mycket misstänksam, ville inte ha något. När han väl smakade mackan så hann han knappt att säga “Mums!” innan den var borta.
Dottern, 6 år: Tog ett lager sylt ovanpå mackan och äppelmos bredvid. Åt upp båda sina mackor mycket snabbt. Ville ha fler men fick en banan istället.
Mamman: “Mmm.. Varför gjorde jag ingen till mig? Hade för mig att mackorna var sliskigt söta men det var de inte när man tillagade dem så här.”

Kommentar: Många rullar riddarna i socker och kanel. Eftersom det blir för sött och kanelsmaken inte passar in så strör jag endast ett tunt lager socker på ena sidan. Det blir tillräckligt sött ändå.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se