Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-08-24 (torsdag)
Falukorv

Grytan tar ca 70 minuter att tillaga och räcker till många.

550 g falukorv
2 st röda paprikor
1 st purjolök
ca 1 kg potatis
400 g krossade tomater
2 dl vatten (½ “krossadetomater-brk”)
1 msk tomatpuré, Slotts delikatesskryddad (eller annan)
½ st köttbuljongtärning
½ krm svartpeppar, malen, Kockens
  (ev. bröd)
  1. Skölj, ansa och strimla paprikorna och purjon.
  2. Strimla falukorven.
  3. Skala potatisarna och skär dem i ganska tjocka skivor.
  4. Låt potatisarna koka ca 10 minuter.
  5. Blanda krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, vatten, svartpeppar, purjo, paprika och falukorv i en lagom stor kastrull. Låt koka i 10-15 minuter.
  6. Servera korvgrytan till de kokta potatisskivorna och ev. en bit bröd.

Sonen, 4 år: Vill ha paprika men vägrar äta den eftersom det finns sås och lök runt den. Äter dock lite potatis.
Dottern, 5 år: Smakar av allt men äter inte överdrivet mycket. Tyckte dock bäst om såsen, potatisen och korven. Blev förmodligen knappt halvmätt.
Pappan: Lyckligt(?) ovetande. Får senare rätten i sin matlåda.
Mamman: “God smak men lite enformig. Måste ha en smörgås till. Blir i så fall en väldigt uppskattad måltid… iallafall av mig.”

Kommentar: Rätten blir godast om potatisen blandas med grytan. Eftersom jag fryser in resterna så blir det bäst att hålla potatisen utanför vid tillagningen.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se