Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-06-17 (lördag)
Färsbiff

God middag som tar ca en timme och tjugo minuter att tillaga.

400 g blandfärs
ris (till 4 pers.)
1 msk finhackad gul lök
1 msk potatismjöl
4 msk ströbröd
1½ dl vatten
1 st ägg
1 tsk salt
1½ krm svartpeppar
—–
lite matlagningsolja (att steka i)
1 st gul lök
1 brk hela tomater, PRIDE
1 msk chilisås, Felix
lite svartpeppar
lite salt
lite strösocker
2 brk ananasringar (á 220 g netto)
  1. Skala löken. Finhacka 1 msk. Grovhacka resten.
  2. Blanda 4 msk ströbröd, 1 msk potatismjöl och 1½ dl vatten. Låt svälla minst 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Koka riset.
  4. Dela de hela tomaterna i mindre bitar.
  5. Rör ner ägg, salt, peppar samt 1 msk finhackad lök i ströbrödsblandningen. Lägg i köttfärsen och blanda väl.
  6. Fräs den grovhackade löken i lite olja. Låt den bli mjuk och genomskinlig.
  7. Tillsätt tomatburken, chilisåsen samt en ananasring i små bitar. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
  8. Forma färsen till 8 biffar (lite mer än 3/4 dl färs/biff) och stek några minuter på varje sida.
  9. Dela de resterande ananasringarna i mindre bitar.
  10. Servera biffarna med kokt ris, tomatsalsa och ananasringar.

Sonen, 3 år: Tycker om ris och ananas. Åt en hel del.
Dottern, 5 år: Äter allt utom salsan. Inte överförtjust i ris men äter det ändå.
Pappan: Tyckte om allt. Äter mer än han borde.
Mamman: “Salsan var jättegod. Färsbiffen var alldeles för smaklös för min smak.”

Kommentar: Pappan och dottern var nöjda och glada. Sonen och mamman var inte så imponerade av biffarna.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se